Lav din egen bænk til opbevaring sammen med børnene

2 børn på børneværelset
Lav din egen bænk til opbevaring sammen med børnene
Henrik Andersen
-
20/07/2022
-

Leder du efter en sjov og udfordrende aktivitet, som du kan tage dig til sammen med ungerne? Så er det oplagt at gå i gang med at lave en praktisk børnebænk, som samtidig kan bruges til børneværelset. Se her, hvordan du bærer dig ad med at bygge din helt egen børnebænk sammen med børnene.

En børnebænk er et forholdsvist nemt projekt

Hvis du har hænderne skruet nogenlunde ordentligt på, er det oplagt at gå i gang med at bygge en børnebænk. Her er der ikke de samme konstruktionsmæssige udfordringer, som hvis du skal bygge en bænk, der kan holde til voksne personer – og derfor er det også langt nemmere at bygge en bænk til børneværelset.

Der er mange måder, hvorpå du kan komme i gang. Hvis du vil gøre det nemmest for dig selv, kan du starte med at finde et par paller, som du nemt kan bygge om til en bænk. Det er dog ikke altid en lige god løsning, da det er vigtigt, at der ikke er splinter i træet, som barnet kan stikke sig på. Til gengæld er det nemt at komme i gang.

Du skal blot sørge for at give det en overfladebehandling, så det bliver behageligt at røre ved bænken. Herudover er det samtidig en god idé at behandle den med olie, hvis du vil forlænge levetiden på børnebænken. Du kan selvfølgelig også male den sammen med børnene, hvilket de helt sikkert vil synes er sjovt.

Brug bænken til at opbevare malebøger og andre legesager

En bænk er et oplagt møbel, hvis der mangler plads til opbevaring på børneværelset. Det er oplagt at gøre brug af hulrummet, der kan være under bænkens sæde. Her kan du i stedet for paller lave bænken ud af gamle æble- eller ølkasser, hvis du har sådan nogle stående. Så skal du blot udforme et sæde og sætte et ryglæn på.

Når der er opbevaringsplads under sædet, kan barnet gemme sine legesager, malebøger, bamser og alle de andre ting, der roder på et børneværelse. Det gør det nemt for barnet at finde malebøger frem igen, når de skal bruges – og efterfølgende gemme dem væk, når de ikke længere skal bruges.

Med en børnebænk bliver børneværelset langt mere funktionelt, og samtidig giver den barnet et sted, hvor han eller hun kan sidde og fordybe sig. Familiens yngste medlemmer vil desuden helt sikkert synes, at det er sjovt at være med til at lave bænken – og de vil helt sikkert elske at male små, sjove motiver på den bagefter. 

Copyright 2024 - Pilanto Aps